vineri, ianuarie 28, 2022

Trădarea lui KWI

Să ne fie clar: în tot ce s-a întîmplat în ceea ce deja se numește „miercurea neagră” (curînd se pare că toate zilele săptămînii politice se vor înnegri), nu Antenele sunt „în chestie”. Nici soarta imperiului Intact și a proprietarului său, infractorul Voiculescu din închisoare. Nici nu este vorba despre salvarea libertății presei, așa cum s-a străduit să demonstreze Senatul aproape în întregime, cînd l-a convocat „la ordin” pe premier, ca dirigintele pe un școlar care ar fi spart geamul cu mingea.

În fapt „geamul” n-a fost deloc spart și mustrările au fost total neavenite.Nu e vorba nicidecum de vreo răzbunare „băsistă” împotriva „poporului” Antenei 3. Nu e un scandal politic în sensul banal al cuvîntului, explicabil prin apropierea alegerilor. Și, mai ales, din partea președintelui Iohannis n-a fost vorba despre un lapsus, despre o expresie nepotrivită („banale activități administrative”, „heirupism”), apărută spontan. Abordat de jurnaliști, cînd se pregătea să vorbească celor strînși în sala BCU la o întrunire botezată „Primăvara societății civile” (ce ironie!), Klaus Werner Iohannis știa bine ce face și avea comentariul său cu privire la evenimente, pregătit din timp. Mai mult, nu se poate crede nici măcar că președintele fusese prost informat, fiind convins că ANAF făcuse exces de zel sau comisese ilegalități. Știa bine președintele că nu fuseseră comise abuzuri și nici pînă azi, vineri, cînd scriu, nu a demonstrat nimeni acest lucru. Iar dacă totuși nu fusese corect informat, ar fi avut răgazul să retracteze și să-și explice conduita. Nu a făcut-o.

Pe scurt: în mod deliberat președintele „ a aruncat prosopul”: a renunțat să-și mai facă datoria constituțională de a apăra statul, legea și ordinea de drept. S-a pus implicit în serviciul unui grup infracțional organizat. A subminat fără motiv autoritatea unei instituții a statului, implicit a statului român în ansamblul său. A fost, indirect, complice la nepunerea în executare a unei hotărîri judecătorești rămase definitive. A sugerat cetățenilor că executarea acestor hotărîri rămîne facultativă și că, în ultimă instanță, decide cine a mai bogat, cine e mai puternic, cine e mai vocal. În mod cinic, a dat a înțelege că legea nu e egală pentru toți. A dat o lovitură serioasă luptei împotriva corupției pe care, pînă în acel moment, o susținuse. Cu mare probabilitate, a exercitat presiuni asupra premierului, care, lipsit de susținerea prezidențială, și-a nuanțat prea mult poziția inițială, foarte corectă. Într-un moment greu al Europei, amenințată de Brexit și de criza refugiaților, președintele a dat o lovitură puternică valorilor europene.

Și, last but not least, i-a trădat în mod groaznic pe cei care i-au asigurat victoria împotriva lui Ponta în 2014, așa cum i-a trădat și pe cei care au cerut reeînnoirea clasei politice după dezastrul „Colectiv”. Și, bineînțeles, și-a bătut joc de societatea civilă, la a cărei conferință fusese invitat să vorbească. Toți aceștia și-au dorit un președinte împotriva oligarhiei, și nu un șef suprem al oligarhilor. În cîteva minute, la abia un an și puțin din mandat (fără a purta deja nenumărate cicatrici după zece ani de lupte dîrze cu oligarhia, așa cum a fost cazul cu fostul președinte Traian Băsescu, care „și-a dat în petic” abia după ce a părăsit palatul Cotroceni), KWI a năruit un noian de speranțe și a confirmat cele mai negre predicții ale pesimiștilor.

De ce a făcut-o? Frică, prostie, sau pact deliberat? Nu știu. Oricum, se pare că saltul de la condiția de primar de provincie la aceea de președinte de țară a fost prea mare pentru domnul KWI, a cărui altitudine nu se măsoară decît în centimetri.

Articol aparut in Revista 22

Distribuie acest articol

62 COMENTARII

 1. Solidaritatea societatii civile, asta e tot ce ne-a mai ramas. Nu ne putem putem baza pe nimeni. Si totusi suntem puternici, foarte puternici. Le este teama de noi. Ei stiu ca le vom demasca mereu infractiunile si imoralitatea. Ei stiu ca minciunile nu mai functioneaza si ne urasc de moarte. Nu numai mafia, ci si milioanele de simpatizanti complici la propaganda. Ei toti ne urasc, pentru ca le amenintam permanent privilegiile si minciunile. Si odata cu ura lor, creste si puterea noastra, in fiecare zi.

  • Fără democraţie parlamentară nu există normalitate. Ţintiţi parlamentul, nu strada, nu comentariile pe net, nu psihanaliştii, nu „cetatea asediată”, etc. Parlamentul e cheia democraţiei. Câtă vreme e al lui Dragnea, nu va creşte decât puterea hoţilor. Mergeţi în cartierele muncitoreşti şi la ţară. Vorbiţi omeneşte cu oamenii, măcar acum. Lăsaţi beţiile cu apă rece!

   • Parlamentul nu mai e cheia democratiei. Institutia nu mai satisface nevoile societatii. Nici libertatea si nici securitatea nu mai pot fi urmarite eficient de catre parlament.

    Lumea se schimba Gheorghe! Stiu ca parlamentul a fost esential pentru democratie. Dar nu mai este esential, ba chiar dimpotriva, a devenit o povara, atat pentru libertatea, cat si pentru securitatea comunitatii.

    As putea sa prezic ceva educat, si s-ar putea sa nimeresc. Dar nu am chef acum. Oricum, societatea civila devine tot mai puternica. Vom alege impreuna cele mai bune solutii, care vor fi dinamice, adaptabile, mult mai inteligente si mai functionale dacat batranul parlament.

    • Bravo, Daniele! Macar esti sincer. Pana cand o sa ai tu chef sa ne explici cum va functiona sistemul la care visezi tu, eu vad ca duhul din sticla pe care o mangai tu poarta barbisonul batranului Lenin.
     PS: Societatea civila nu e tot mai puternica si puterea sa nu creste pe masura urii nustiucui

     • Domnul Gheorghe, sunt impotriva oricarei mafii, cea comunista, cea fascista, cea din Romania de astazi, etc. Sunt impotriva oricarei forme de totalitarism. Si in acelasi timp, sunt in favoarea statului de drept, autoritar, minimal, care este foarte atent la securitatea comunitatii si arbitrarea competitiilor de orice fel.

      Cum ajungem acolo unde cred eu ca vom ajunge, imi ia mai mult timp sa va descriu. Dar nu o fac pentru ca nu sunt sigur ca ideile mele sunt neaparat cele mai bune. Sunt bune, cred eu, sunt foarte bune. Dar ideile societatii civile vor fi si mai bune decat ale mele.

      Nu mi-am batut joc de dumneavoastra. V-am scris sincer ceea ce cred.

      Toate cele bune va doresc!

    • Daniel ne prezice educat despre societatea civila a la Petre Racanel, cetatean german, admirator al Rusiei si Chinei, fost atasat la Teheran si consultant in proiecte energetice.
     http://www.romanialibera.ro/special/investigatii/revolutionarii-din-ianuarie-2012-il-felicita-pe-putin-pentru-anexarea-crimeei-333254
     Petre Răcănel, președintele Federației “Societatea Civilă Românească” susţine că a semnat felicitarea Rusiei pentru ­anexarea Crimeeii și Sevastopolului din patriotism (“Am semnat pentru că era patriotic să o fac și era în urma unui referendum”) și pentru că l-a rugat Daniel Iancu.
     Printre țările admirate de Răcănel, care este şi cetăţean german, se află Rusia și China. Petre Răcănel ne-a povestit că pe vremea lui Ceaușescu a făcut o școală tehnică de comerț“ exterior și apoi Facultatea de Comerț Exterior “de cinci ani”, că știe franceza, engleza, germana, că a fost atașat comercial pe la vreo cinci ambasade ale României, inclusiv la Teheran, că este patriot. A recunoscut faptul că a fost la ­mitingurile de pe străzile Capitalei din ianuarie-februarie 2012, ba chiar a incitat la violențe… Acum, domnul Răcănel este consilier al unor firme, oferind consultanță. În urma sfaturilor sale, un consorțiu de mai multe firme – spune el – a câștigat o licitație de peste 25 de ­milioane de lei la Complexul Energetic Turceni. Presa a relatat că acest consorțiu, care ar fi controlat de Răcănel, “fost ofițer de Securitate”, nu și-a înde­plinit obligațiile contractuale. De asemenea, că imediat după începerea derulării contractului, la CET Turceni a avut loc un incendiu despre care Răcănel spune că a fost “sabotaj”. Domnul Răcănel ne-a mai relatat că fiul său, Emanuel Răcănel, este reprezentantul firmei Austria ­Energy, care derulează contracte cu CET Turceni.
     http://fscro.eu/cuvant-inainte/
     http://fscro.eu/exceptionala-poezie-de-pastrat-predata-elevilor-si-citit-in-parlament/

     • Nu am legatura cu personajul descris de dumneavoastra. Suntem multi Danieli pe lume, dar altceva decat coincidenta de nume, nu ne leaga.

 2. Ce retin eu: intrebat daca in 2012 a avut loc o lovitura de stat, presedintele se poate sustrage unei luari de pozitie transanta ani de zile. In cazul evacuarii A3, nu. Cred ca e suficient pentru a deduce ce gandeste de fapt.
  Si in eventualitatea cvasi-inexistenta in care dl. Iohannis citeste comentariul asta, as vrea sa-i amintesc o vorba atribuita lui Winston Churchill: „You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.” Din pacate, ati luat partea unui infractor asa ca dusmanii dvs suntem noi acum.

  • lasati-l domnu’ sile pe bietul ciolanis in pace, habar nu are el de winston churchill, trebuie sa-l intrebe pe mialake ce si cum si sint convins ca nici ala nu stie.

 3. Președintele nu a trădat pe nimeni, președintele a fost pur și simplu el însuși. Puteți să-l acuzați pe Ion Iliescu de a-i fi trădat pe cei care l-au votat în 2000, ca să nu iasă Vadim Tudor? Tot așa nu puteți să-l acuzați nici pe Klaus Iohannis. Spre deosebire de Traian Băsescu, Iohannis nu a candidat pentru că avea ceva de schimbat în România. El a candidat pentru o guvernare ”în liniște și consens”, exact ca Ion Iliescu.

  Așa că exact asta face. Nu-i trebuie suspendări, nu-i trebuie ”meciuri” cu nimeni. Își vede de concediile lui prin țări exotice la care a visat ani de-a rândul, că el n-a fost comandant de navă, ca să fi vizitat lumea înainte de a deveni președinte. Pe el n-o să-l cârâie presa timp de 25 de ani că ar fi vândut flota, el a trudit ani întregi pentru un șmen din care să încaseze o chirie, iar Dvs. vreți acum să se ia în bețe cu Antena 3 ? :P

  • Harald.
   Iata un om luminat. Insa nu cunoasteti totul.
   Ca si Basescu, Iohannis are in buzunar o asigurare beton – el reprezinta solutia de avarie a UE + SUA pentru statul roman.
   Flancul sud-estic al NATO trebuie sa fie pe maini sigure. Atat.
   Chestiile astea cu zilele negre ale saptamanii sunt povesti de speriat copiii…
   Iar daca nu ma credeti, iata cum vede NYT „miercurea neagra”

   „Romanian Premier Defends Move to Evict TV Station

   By THE ASSOCIATED PRESSFEB. 17, 2016, 1:51 P.M. E.S.T.

   BUCHAREST, Romania — Romania’s prime minister on Wednesday defended an order to evict a major private television station from its premises but acknowledged that the notice period of five days was too short.

   Prime Minister Dacian Ciolos was summoned to Parliament to explain the move, which Senate speaker Calin Popescu Tariceanu described as „an obvious, brutal attempt to suppress liberties.”

   Romania President Klaus Iohannis also defended the station in comments made to Antena 3.

   „I think that freedom of expression in the media cannot be suppressed by banal, administrative reasons,” Iohannis said. „The way the financial authorities approached this problem is at least inappropriate, if not debatable.”

   The state confiscated the Antena television studios in 2014 following a court ruling to recuperate damages from a money laundering case. It issued a five day eviction notice Monday that was appealed by Antena on Wednesday. Ciolos has said that the country’s financial authorities are autonomous and he has no power to tell them what to do.

   Dan Voiculescu, the former owner of Antena, began a 10-year sentence for money laundering in 2014, at which point his daughters took over the television station. The court ordered the confiscation of the TV studios to cover damages.”

 4. In tot ceea ce-a declarat Dl Presedinte Johannis referitor la cazul Antena 3, nu apare cuvantul LEGE!!
  Presedintele Romaniei, KWJ nu da 2 bani pe LEGE. pentru ca are fix aceeasi problema cu statul roman, ca si Antena 3: are o casa ce-a revenit statului, conform Deciziei definitive a Instantei, dar care casa este inca in PROPRIETATEA dlui Johannis care incaseaza in continuare anual 60 000 Euro chirie de la o banca!

  Desi Decizia Instantei din Brasov este DEFINITIVA si IREVOCABILA, Presedintele Romaniei declara zilele trecute intr-un interviu ca “este nemultumit” de decizie si ca “impreuna cu avocatii cauta SOLUTII” si a depus o contestatie in anulare care se va judeca in Iunie 2016 tot la Brasov, desi Johannis a cerut stramutarea procesului la Curtea Suprema pe motiv ca la Brasov s-a “creat un curent(!!!) nefavorabil”!!
  Curent de aer polar, probabil!

  Mai mult, mai zilele trecute, miercuri seara la TVR intr-un interviu la o ora de maxima audienta, Presedintele KWJ se declara multumit ca partidele au inteles „ce vor cetatenii Romaniei”!
  Am incremenit vazandu-l ce convins este de “schimbarea” ce bantuie partidele, care “au inteles”, vezi Doamne, ca „trebuie sa se schimbe, sa vina cu oameni noi(!!!!!!!!))”, altfel cetatenii ii vor sanctiona la vot!
  Asta spune Dl KWJ In timp ce presa scrie zi de zi despre candidatii urmariti penal ai tuturor partidelor, aflati deja pe viitoarele liste la alegerile pentru Primarii!
  Asa „vede” Johannis azi politica romaneasca, de la Cotroceni se vede „bine”, e bine, bine, e foarte bine!!!
  Dincolo de faptul ca Dl Johannis este evident RUPT de realitatea romaneasca, il vedem acum calcand in picioare si sfidand institutii ale statului(ANAF) care trebuie sa recupereze prejudicii facutte de penalii aflati in puscarii.
  Care-i mesajul transmis de KWJ: Stati linistiti, statul nu va recupera nici un prejudiciu, ca nici de la mine nu se va recupera casa care-mi aduce 60 000 Euro/an.
  Rusine!

 5. Tradare?… Nu stiu…. Pana la urma, adevarata tradare e sanctionata doar de propria constiinta si se recunoaste doar de unul singur, in oglinda. Important este cui considera domnul Iohannis ca trebuie sa-i fie loial, nu cui consideram noi ca ar trebui sa-i fie loial. In raport cu loialitatea se poate judeca tradarea.

  Mie, personal, reactia domnului Iohannis mi s-a parut nepotrivita. Dar trebuie sa recunosc ca m-a intrigat promptitudinea acestei reactii. Nu eram obisnuit cu promptitudinea, la declaratiile publice ale domnului Iohannis.

  Pana la urma, orice clarificare e binevenita. E de preferat sa stim cu stam, ca sa stim ce avem de facut. Tot raul e spre bine.

  • Eu aș zice că știam cum stăm încă din clipa în care Dan Voiculescu l-a vrut premier. Putem să-l acuzăm de multe pe Dan Voiculescu, dar nu l-am auzit niciodată plângându-se că l-ar fi trădat cineva. Prin urmare, dacă-l voia premier pe Klaus Iohannis, știa el de ce. Iar dacă Traian Băsescu a refuzat să-l numească, știa și el de ce :)

   • Si, pe masura ce trece timpul, din ce in ce mai multi oameni stiu de ce. :)
    Imi caut consolarea in gandul ca alterativa la domnul Iohannis era domnul Ponta…

 6. Dedivinizarea sursei dreptului a fost un mare pas inainte. Nu ar trebui, acum, sa facem alti doi inapoi, prin redivinizarea dreptului. Ceea ce ar trebui facut ar fi decuplarea dreptului de la vointa politica si recuplarea la vointa poporului.

 7. Omul asta a fost asa dintotdeauna: incult, agresiv, slab profesional. La Sibiu (una „La Medelin” romanesc, credeti-ma) a fost un despot lacom (nu dadea audiente, el era uber alles!), care a coabitat pefect cu mafia de acolo. Sibiul este in realitate un oras-praf, dominat de clanuri interlope agresive, in care Carbulea, „Polisano” si multi alti penali isi fac de cap. (Propaganda a facut insa din Sibiu-KWI un paradis). Iohannis i-a ajutat enorm, pe acestia si pe altii (l-a facut cetatean de onoare pe unul zis Costica-Dumnezeu-PSD, o nulitate patenta din familia Ceausescu, conducatorul de doctorat al lui Carbulea.)

  Eu cred ca mitul KWI-Sibiu-Capitala Europeana a fost cladit de ani buni de serviciile secrete externe, cu ajutorul SIE si SRI, pentru ca acest incult slugarnic cu Germania sa ajunga Presedinte. Interesul extern e ENORM sa ramana presedinte.

  • Pana acum cateva zile il considerati pe actualul presedinte o icoana. Fapt care a si justificat faptul ca a fost ales cu o gramada de voturi. Acum , cand deschide si el odata gura, nu va mai place. Credeti ca daca l-ati votat v-a devenit executantul tuturor dorintelor voastre si ca a uitat ce a facut la Sibiu? Nu cumva voi ati uitat ce a facut la Sibiu sau, mai rau, ati facut abstractie de tot. Ca asa se intampla de fiecare data: ce-si face omul cu mana lui…. Deci mai bine inghititi in sec si cautati din vreme un mostenitor. Poate faceti o alegere mai buna.
   P.S. Sper ca ati inteles ca cele de mai sus sunt scrise de catre unul care nu l-a votat. Tocmai pentru ca n-am avut incredere.

  • Ei na! Macar de ar fi toate orasele din Romania asa de praf ca Sibiul … :D

   Iohannis e un presedinte slab si, da, prost. A fost un primar foarte ok pentru Sibiu. Dar la noi nu se poate decat ori cu iubire mare si oarba, ori cu ura la fel de mare si la fel de oarba. Bunul simt e-n coma.

 8. Poate „fritz” o fi avut pregatit discursul, dar asta face si mai grava greseala („masuri necuvenite daca nu discutabile” – o masura poate fi intai discutabila daca nu (in cazul cel mai rau) nepotrivita) de limba Romana. La Bac o loaza cu o astfel de exprimare ar fi luat 4. E disperare ca nu mai reuseste sa se exprime 3 fraze in Limba Romana sau recita discursul pregatit de agramatul „Mahalache” personaj profund toxic pe care actualul presedinte (din pacate comportamentul sau elimina majuscula) ar face bine (pentru viitorul sau) sa-l trimita la gasca lui de la psd-a3.

 9. Ce ironie ! D-lui Iohannis, obisnuit sa mearga pas cu pas (dar pas de melc) i se pare „heirupism” decizia luata da ANAF, decizie care a durat un an si jumatate !!! Cred ca putem spune astfel, cu adevarata mindrie patriotica, ca dl. Iohannis (iubitor de necuvintatoare) poate fi supranumit, pe buna dreptate, „Melcul de la Cotroceni” !!!

 10. Cu tristete: cind imi reamintesc citeva articole scrise de dvoastra, in vremi nu indepartate, repet, cu tristete si fara scuze: nu am incredere ca sinteti sincer in ceea ce spuneti. Nu o luati ca pe un afront, ci doar ceea ce reise din analizele dvoastra politice.
  M-ar bucura ca, dupa ce ati aflat cind Socrate nu avea dreptate, sa aveti o clipa de luciditate si sa recunoasteti cind nu aveti dvoastra dreptate.
  Despre Klaus von Grivco, numai de bine :P

  • Un exemplu in sensul celor spuse de dvs: |
   „Cu o săpătămână înainte de alegeri opoziția e făcută surcele. Au­zim de la Băsescu, Udrea și Macovei refrenul că nu există nicio diferență în­­tre Ponta și Iohannis.”

   ….

   • dl Cornea ar trebui sa-si reciteasca unele articole inainte de a ne lua martori la supararea pe cine nu are rost sa te superi, daca nu ai fost orb si surd in vara lui 2012. Sau daca nu ai fi stiut ca Klaus von Grivco nu a regretat niciodata legaturile sale cu uslamismul.
    Cita ipocrizie este in supararea ca premierul ales de Felix tine partea Antenelor in fata legii?
    Are si Klaus von Grivco un caz similar cu o casa ;)

    • Dl Cornea are dreptul sa se razgandeasca,nu asta-i problema! E chiar indicat sa ai mintea deschisa,fara sa fii baricadat intre convingeri absolute care,devenind prejudecati, impiedica judecata !
     Important mai e sa faci diferenta intre a avea o opinie si a cunoaste un subiect!
     Or,aici nu stam bine:care mai de care se bate cu pumnu-n piept,sau in masa,ca stie el ce si cum,de ce si de cand,ca e indiscutabil,impardonabil,dar ca stia el,si uite ca se si adevereste,etc,etc,etc.
     Iute la manie,dar nu si la minte :(

     • Sigur ca dl Cornea are dreptul sa se razgindeasca, nu ii contesta nimeni dreptul.
      Ii contest doar „cererea” de a plinge alaturi de el pentru ca se simte tradat!
      Si spun ca nu a fost tradat, ci doar si-a format o parere gresita despre Klaus von Grivco.
      Si, normal, nu va place sa vi se aminteasca; indiferent de minte :P

 11. Pe de alta parte, este de inteles atitudinea d-lui Iohannis asupra justitiei si deciziilor judecatoresti, pentru ca aceeasi combinatie fatala i-a luat si dinsului un imobil, care, evident acum, fusese procurat ilegal, adica, exprimat mai neaos, prin furt. In acest mod, dl. Iohannis devine, prin ironia sortii, coleg de suferinta cu Voiculescu, si cu foarte multi alti asemenea patri(h)oti.

 12. La cât de puțin vorbește, președintele putea să spună doar atât la întrebările provocatoare ale jurnaliștilor: să fie aplicată legea. Din păcate, nu doar că președintele gândește ÎNCET, dar gândește și PROST. Când îl mai văd câteodată cu acel rânjet sarcastic pe care-l afișează atunci când nu vrea să răspundă la vreo întrebare incomodă îmi dau seama că acest individ este impotent politic. Probabil că nu conștientizează faptul că a ajuns președinte NU PENTRU CĂ ESTE FOARTE BUN, ci pentru că între două rele (el și Ponta) noi, votanții, am ales RĂUL CEL MAI MIC.
  Mi-aduce aminte de alegerea ca președinte a lui Emil Constantinescu (o altă catastrofă politică) în care mulți oameni au investit ÎNCREDERE. Iar rezultatul s-a văzut.

 13. Trebuie coloana vertebrala … micile acomodari si compromisuri nu pot exista la oameni care iau in maini soarta unui popor …

 14. KWI a ramas primar si nu va deveni niciodata un Presedinte.

  Basescu care, adevarat spuneti, si-a dat in petec sustinind-o pe Udrea spre final de mandat, a refuzat in schimb sa-l sustina pe KWI numindu-l in continuare premierul de la Grivco, semn ca nu avea incredere in el (ca a avut in infractoarea Udrea a fost gestul care i-a diminuat enorm din ce ar fi putut ramine in istoria moderna a Ro, adica singurul Presedinte care a lasat, ceva in urma adica un sistem de justitie cit de cit independent & functional)

  KWI a fost inca o data raul cel mic.El nu a fost ales pt vreo abilitate (economica, diplomatica etc) iesita din comun.

  Dar oamenii s-au gindit ca va evolua, ca va creste.

  Si dupa un an si jumatate am vazut in ce directie.

  Tipul nu are nicio viziune despre Ro, se vede din alegerile staffului,din reactii la evenimente ca nu cunoaste Constitutia Ro (acolo unde Basescu excela) discursul lui e compus din fraze scurte, simple in care foloseste un limbaj de lemn ingrozitor, are o personalitate plata.

  Dar toate astea n-ar fi nimic daca prin ce a facut miercuri nu se pozitiona fara menajamente in clica infractorilor

 15. In prezent suntem la al saselea mandat de presedentie, daca acceptam ca cel din 1990-1992 nu se socoteste, asa cum a dorit primul presedinte postdecembrist. Avem primul presedinte care nu este „…escu”, adica un altfel de presedinte. Cred ca un altfel de presedinte ar fi fost si Monica Macovei, adica nici domnia sa nu ar fi fost „escu”. Ar fi fost aparatoarea statului de drept, fara suspiciunea de coruptie, cu un trecut anterior anului 1989 fara repros. Ar fi propus diversi sefi din institutiile de drept dupa chipul si asemanarea sa. Oricine ar fi fost suspectat de un act de coruptie, abuz in serviciu etc ar fi fost imediat incarcerat si respectivului i s-ar fi acordat privilegiul sa-si demonstreze nevinovatia. Doamna MM nu a tradat pe nimeni. A trecut in mod firesc de la statutul de procuror la cel de aparator al drepturilor omului, desigur al omului fara pata. Peste doi ani avem aceasta sansa cu un altfel de presedinte si in plus si prima femeie presedinte, daca cu Elena Ceausescu n-am avut noroc.
  Lasati acest comentariu, daca tot sustinem libertatea de exprimare, cea fara atac la persoana,la subiect si ca pe o alta idee ?

 16. Pentru ca ironia de la intalnirea cu presedintele sa fie completa, in timpul discursului acestuia ii pluteau pe deasupra capului cuvintele scrise pe bannerul din spatele tribunei, „Egalitate in fata legii”. Asta dupa ce dansul tocmai isi bagase picioarele in principiul asta cu cateva momente inainte, intr-un mod cu totul heirupist.

 17. Grivcannis in toata perfectiunea lui felixaca, pucistul borfas de provincie devenit, din disperarea unui popor, presedinte de Tara Totdeauna cu „p” mic.

 18. Cu ce si-a dat in petic la sfirsit Basescu ? La inceput am fost si eu furioasa pe Basescu in relatia cu Udrea, dar apoi m-am gindit mai bine : Basescu nu a actionat impotriva unei hotariri judecatoresti in legatura cu Udrea, ea nefiind nici macar trimisa in judecata, ci asupra faptului ca nu intotdeauna trebuie incatusati oamenii si trimisi la beci in preventie, daca nu dau in cap pe strada, daca nu fug din tara, daca nu violeaza, daca nu ucid, daca nu sterg probe, in general daca nu sunt un pericol social. De ce sa-i faci unei femei asa ceva, s-o plimbi in catuse cu presa la max audienta, cind inca nu s-a dovedit de catre un judecator ca este vinovata ? De ce s-o tii la beci daca nu e condamnata si nu prezinta un pericol ? De ce sa o plimbi in catuse sa dai satisfactie lui Pipidi, Macovei , Pora si altor femei geloase, sau dusmanilor lui Basescu, si altora asemeni lor, ? este Udrea o criminala, o violatoare, un pericol ca poate ataca pe cineva pe strada, un pericol ca poate fugi din tara ? Deci cam asa „si-a dat in petec ” Basescu la sfirsit de mandat. Asa ca, nu mai faceti nici o comparatie intre KWI si Basescu ! Basescu I-a lasat lui KWI un sistem ingenunchiat, care trebuia anihilat in final, I-a batatorit calea, a aratat ca se poate, trebuia continuat si nici de cum ” punct si de la capat „. Uitati unde ne-a adus ” punct si de la capat ” ! V-ati bucurat cu totii, ati vrut alt fel de presedinte, uite ca viata arata ca nu este momentul pentru un alt fel de presedinte, ca dupa cum a spus si Basescu, sistemul este ingenunchiar , dar nu mort. Din pacate nu mai exista un alt Basescu care sa continue lupta cu jivina. KWI a fost, este si va fi parte a sistemului. El insusi are nevoie de sistem, caci e bagat pina-n git in matrapaslicuri, impreuna cu prima doamna. KWI nu are nici un interes sa sprijine justitia. Stiam asta, dar perspectiva Ponta era la fel de nefericita.

  • 1. Vi se pare ca alegerea lui Basescu intre MAcovei si Udrea a fost plin de bun simt? a murit politic cu ea de git(ar fi putut face ceva in politica cu capital de simpatie cu care era sa plece inaintea de alegerea asta).Udrea va fi condamnata,Credeti ca Basescu nu stia ce a facut cind sustinea ca el o cunoaste si ca e fata buna…

   2.Da intr-o societate cit de cit normala, cineva care e acuzat de fapte de coruptie ca si Udrea, nu ar fi fost dusa la puscarie cu catuse & circ.

   In Ro unde coruptia face parte din riscurile de tara asa cum a fost stabilit de CSAT (ca si un razboi or something) mi se pare normal sa fie un pic diferit, ca intr-o societate un pic bananiera.

  • cel putin ponta nu pacalea pe nimeni si poate se spargea buboiul mai repede. In rest perfect de acord cu comentariul dvs, nu puteam sa zic mai bine despre cum si-a dat base in petic.

   • @ Ernest Hemingway – Aveti dreptate ca nu trebuia s-o sustina pe Udrea la prezidentiale. Asa gindesc si eu. Dar in acelasi timp nu era acuzata de nimic la momentul respecti ! Eu sincer cred ca Basescu nu stia de problemele pe care le avea cu justitia. Dar a sustine pe cineva la o alegere si a te pozitiona impotriva justitiei, dupa o hotarire judecatoreasca definitive, din pozitia de presedinte e cu totul altceva ! Daca Basescu ar fi comentat hot jud def de condamnare a lui Udrea, atunci putea fi pus linga Iohannis, Ponta, Antena 3 etc. Aici este diferenta. Ca nu ne place asocierea lui Basescu cu Udrea, e una, dar sa-i dam Cezarului ce e al Cezarului ! Sa nu distorsionam faptele, ca Antena 3.

 19. Limbajul de lemn despre care s-a vorbit aici m-a lovit și pe mine încă de la început și, cu siguranță, pe mulți alții! De altfel. omul acesta meschin a ieșit președinte dintre scândurile sicrielor alegătorilor lui Dragnea după ce le-a ronțăit cu tenacitate de șobolan! Votul care l-a adus la lumină a fost unul negativ ca și în cazul Vadim-Iliescu! L-am votat doar pentru a îndepărta, pentru o vreme, măcar. pericolul real pe care îl prezenta Ponta pentru noi! Ca orice piticanie infatuată Johannes nu are simțul ridicolului! Miza lui este una meschină, personală, una care cu timpul va eroda și abia încropita temelie a statului de drept, dacă nu va fi oprit!

 20. Nu stiu ce atata indignare si titluri care mai de care mai hilare pe platforma contributors: „Miel și Fiară, la vremea secerișului”, „Rinocerii sau ce gandeste acum Felix…”, „Victor Ciorbea, avocatul diavolului”, „Miercurea Neagra si reincarnarea uselismului”.. cazi pe spate, ce mai!

  Se pare ca uitam ca KIWI a fost votat mai mult anti-Ponta decat pro-KWI, stiam scandalul Grivco, stiam ca vine cu sustinerea liberala a fostului USL.. si fiindca poporul n-a vrut un fost procuror presedinte (pe buna dreptate, si nu ma refer la ponta), iar alternativa dinspre miscarea culinara n-a trecut niciodata dincolo de pretentiozitatea bananiera a intelectualului scolit in ‘ce tare sunt si totul mi se cuvine’.

  Se vede ca KWI nu impartaseste exact valorile miscarii care s-a deziluzionat ca’l va face prizonierul propriilor principii; probabil ca a mers ptr o perioada, dar la un moment dat trebuia sa se intample. In loc de indignare, ar trebui sa ne limitam la urechirea serioasa a presedintelui la fiecare calcat in gropi; asta e suficient, nu traim aici deziluzii a la romane scrise de danielle steel..

 21. Tradare ? Nu cred, mai degraba precipitare in conditiile in care a ajuns presedinte conform raului mai mic, dar clar tot rau. Opinie impartasita de foarte multi oameni buni care refuza, inca, sa se implice in timpul procesului; uneori reactioneaza fortati de evidenta, sau nu reactioneaza deloc.
  KWJ a fost intotdeauna partizan cu sistemul, s-a dezvoltat in gratiile si etica sistemului si a vorbit(minune mare) mai altfel in momentul in care era programat un alt presedinte; cam atat.
  Ca sa afirmi ferm ca este vorba de tradare, in tara in care tradarea este sinonima cu succesurile, ai nevoie de o justificare a inocentei dincolo de rational; sau poate numai dincolo de aparentele deontologic cultivate dpdv jurnalistic.
  Un singur politician, cu bune si rele la gramada, a reusit sa ingenuncheze sistemul, cu rele si ambiguitati „temeinice” in atitudine; moment in care toata floarea jurnalisticii dambovitene demo a reactionat ca muscata de sarpele indoielii: noi, breasla jurnalistica, existam ca sa consolidam notiunea seaca a democratiei(seaca deoarece principiile sale sunt neinterpretabile), sau ne dezvoltam la umbra racoroasa a aparentei ca doar asa merg lucrurile la noi.
  Si se vede cu ochiul liber ca doar asa merge treaba la noi, Antena 3 se pleaca profund in fata lui Dumnezeu iar noi in fata providentei: adica de unde mai pica recunoasterea sensului ca fara deontologie nu se poate in conditiile in care puterea, de mai bine de 25 de ani, doreste doar liniste.
  Liniste de care poate beneficia si KWJ in efortul domniei sale de a stramuta procesul de la Brasov pe teritoriul judecatoresc al Antenei 3, cinstit prezumat democratic. Pacat de sintagma care nu-si regaseste sensul decat fortat deontologic: KWJ este presedintele tutulol, nu stiati ?

 22. Ca fost sustinator al candidatului Iohannis in 2014, dl. Cornea are tot dreptul sa se simta tradat. iluzia sa ca Ioha ar putea deveni un Basescu mai luminat s-a dus.

  De ce a reactionat Presedintele atat de rapid ? Foarte simplu.
  Iohannis a fost ales presedinte cu binecuvantarea binomului UE+SUA, pentru a garanta pastrarea linistii in acest colt al Europei. Amintiti-va cat de rapid s-au desfasurat lucrurile in cazul debarcarii lui Ponta. O seara de demonstratii masive in Bucale, urmata de amenintarea unei seri si mai si, iar Dragnea (-Ponta) a aruncat prosopul.
  Acum, spectacolul evacuarii intempestive a Antenelor ameninta sa se lase cu tulburari.
  La draku’ cu legea ! Asta e unicul motiv pentru care Presedintel e s-a simtit dator sa intervina intr-un mod atat de brutal.
  His Master’s Voice…

 23. Trădarea lui KWI? Vorbe. Vorbe (care se cred) mari.

  Intre Ponta si Iohannis, raul mai mic, votat din acest motiv presedinte, a fost domnul primar al Sibiului.

  Tot el e raul mai mic si in comparatie cu oengistii neomarxisti si fanaticii macovisti care i-au sarit la git pentru ca nu le-a satisfacut asteptarile complet deplasate si nu s-a repezit cu pumnii si picioarele pe dusmanii lor de moarte, antenistii.

  E interesant ca aceiasi oengisti, care acum scot, apoplectic, flacari pe nas si secreta venin prin toate orificiile fiindca Iohannis nu vrea cu nici un chip sa li se supuna si sa se lase folosit de ei ca o ghioaga, nu au avut nimic de cîrtit atunci cind acest presedinte ultra-mediocru le-a promis romanilor, calcind in picioare Constitutia, cote anuale de mii, zeci de mii, poate chiar sute de mii de musulmani africani si asiatici. Sau cîți o vrea Dumnezeu, pardon, Juncker und Merkel, ca el e un simplu executant care nu-si permite sa-L (sa-I) judece.

  Se vede ca nu de Romania si nici de romani le pasa LOR, ci doar de afacerile si interesele personale si de clan. (LOR, adica oengistilor si macovistilor. Dar si iohannistilor.)

  Si la fel a fost si in cazul pontistilor la vremea lor, si in cazul basistilor, si in cazul etc., oricit ne-am uita inapoi in istoria jalnica a acestei natiuni esuate.

  Nu faci o tara mare cu oameni mici si salbaticiti pentru ca nu poti sa impui prin lege decenta, onestitatea, bunele maniere sau responsabilitatea. Ele sint in cultura sau nu sint.

 24. sa presupunem ca-n cladirea cu pricina nu ar fi fost CHIRIASA Antena 3 ci societatea Mama si copilul, sau Vier Pfoten, sau Institutul Cultural sau chiar editura Humanitas! Oare cum ar fi aratat indignarea oamenilor de bine cind aceste institutii ar fi fost evacuate?

  sa presupunem ca statul scoate la licitate cladirea si o cumpara… Antena 3!?

  Care sunt drepturile chiriasilor in Ro, in Germania e extrem de greu de evacuat un chirias, trebuiesc motive extrem de temeinice, schimbarea proprietarului unei cladiri nu e un motiv de evacuarea unor chiriasi!

  • Comparația e deplasată, Antena 3 nu se află acolo în calitate de chiriaș de bună credință care a găsit acel spațiu pe piața liberă fiindcă avea nevoie de el. Și nici Dan Voiculescu nu e tocmai proprietarul de bună credință, care să fi construit sau cumpărat acea clădire cu scopul de a o oferi spre închiriere pe piața liberă.

   Atât timp cât există o sentință judecătorească prin care clădirea a fost confiscată liberă de orice sarcini, acel contract de închiriere ar fi devenit literă moartă inclusiv în Germania dvs. extrem de prietenoasă cu chiriașii. Nu e vorba de ”schimbarea proprietarului”, clădirea nu a fost vândută cu bună credință pe piața liberă. ea a fost confiscată legal, liberă de orice sarcini. Dar n-am fi români dacă n-am apela la analogii false.

   • 1. legal nu exista chirias de buna credinta si de rea credinta ci doar chirias. Instanta judecatoreasca trebuie sa respecte si ea legile, incl. protectia chiriasului. Voiculescu nu joaca nici un rol in propozitie, cladirea apartine statului!

    2. Nu mi-ai raspuns la intrebare, ce ar fi fost daca acolo erau alte institutii, nu Antena, am dat ceva exemple cu ICR, Humanitas, etc.? care ar fi fost reactia poporului? Ar mai fi fost „legala” evacuarea?

    • @neamtu-tiganu

     Problema ridicata de dvs nu se pune. Instanta a hotarat ca imobilul intra in proprietatea statului fara obligatii. Asdar orice contracte de inchiriere anterioare au fost anulate de acum un an si jumatate. Faptul ca evacuarea nu s-a produs pana acum e vina ANAF. ANAF a actionat acum, exact conform legii doar ca cu o intarziere foarte mare, condamnabila, si susceptibila de a intra in penal. Nu exista alt termen in lege decat 5 zile. Nu exista 10 zile, 3 zile, un an. Cei de la Antena 3 se prevaleaza de faptul ca desi contractul de inchiriere e anulat nu exista explicit faptul ca ei trebuie evacuati. Dar, contractul de inchiriere e nul, prin decizie judecatoresca. Mi-e imposibil sa cred ca o alta companie ar putea da asa cu tifla statului. Humanitas sau alta. Antenele se opun fatis statului de drept. Ceea ce insinuati dvs este o mizerie sau sunteti pur si simplu neiformat. Dar oamenii neiformati ar trebui sa nu isi dea cu parerea daca sunt onesti.

     • Ioan,
      ce spuneti este corect, dar:
      – dupa hotarirea judecatoreasca trebuiau intreprinse citeva demersuri: intabularea Statului pe acele proprietati, in baza deciziei judecatoresti, care nu se facea instantaneu;
      – acum un an si jumatate prim sinistru era Ponta care, pentru cei cu memorie scurta, a spus ca atit timp cit conduce guvernul, Antenele nu vor fi evacuate; normal ca ANAF-ul a fost intre ciocan si nicovala.
      – cei de la Antene se „prevaleaza” doar de minciuni si dezinformari :P nu exista alta solutie decit cea hotarita de Justitie. Cu intirziere sau fara. Crezi ca daca era facuta mai din timp, aceasta actiune, ar fi plecat fara scandal?
      Nu, pentru ca oameni ca @ neamtu tiganu exista si in Romania.
      Iar Klaus von Grivco are o situatie similara la Sibiu, cu o casa obtinuta cu acte false, pe care el, initial, ne-a spus ca se numesc „meditatii” :P

    • @ neamtu tiganu – este adevărat că instanța trebuie să respecte și ea legile, dar tot instanța este cea chemată să decidă în situații în care raporturile proprietar-chiriaș sunt doar simulate. La asta se referă buna credință a chiriașulșui și a proprietarului: în momentul când se înțeleg să simuleze o anumită situație juridică, asta e fraudă și exact asta s-a întâmplat în raporturile dintre Dan Voiculescu și Antena 3. Iar ulterior, după trecerea clădirii în proprietatea statului și invalidarea acelui contract de închiriere, ne puteți explica dvs.care a fost statutul Antenei 3 în acea clădire în ultimele 18 luni? :)

  • Sigur că da, deosebiri între Germania şi România sunt câte vrei.
   În Germania poţi, de exemplu, ca membru al Parlamentului, să-i spui Vicepreşedintelui acestui onorat club: „Mit Verlaub, Herr Präsident, Sie sind ein Arschloch!”, şi totuşi să ajungi (după scuzele de rigoare) chiar Ministru de Externe.
   Dar nu vei putea niciodată, ca politician (chiar şi de mică anvergură) să intervii în mod grosolan în public într-un caz care ţine de competenţa justiţiei. Cei care au încercat aşa ceva au trebuit să-şi dea demisia de urgenţă. Enormitatea gafei lui Iohannis poate fi negată, după părerea mea, doar din două motive: interesul sau prostia.

   PS
   Chiar a fost cineva evacuat? Pe bune? S-a difuzat la Antena 3?

  • Foarte buna remarca!
   Din pacate,romanii sunt foarte usor manipulabili! N-am vazut pe cineva sa se intrebe daca,nu cumva,KI isi amintea de excesele ANAF din vara dupa litoral,daca se preocupade salariatii care ar fi licentiati,NU!Toata lumea l-a condamnat:in cardasie cu Voiculescu,apara Antenele ca se simte cu musca pe caciula!
   Bun,si acum ce vrea lumea?
   Simplu,sa continue circul si probabil,sa demisioneze KI!
   Si pe urma?
   Pai,nu ne gandim asa departe,ca obosim…

 25. Si daca am inteles, cu totii, gresit ce a spus Klaus von Grivco? se pare ca transmite mesaje prea cifrate si e nevoie de explicatii:
  „Presedintele Klaus Iohannis, prezent la Bruxelles, si-a corectat declaratia de miercuri cu privire la „banalele motive administrative si abordarea heirupista a ANAF” care ar fi suprimat libertatea de exprimare a Grupului Antenelor. Iohannis a sustinut ca nu este un apropiat al trustului Intact si ca „nu exista niciun fel de intentie din partea mea sa apar pe cineva in fata legii”. Presedintele a mentionat insa ca „oricand apare posibilitatea acestea (n.r. dreptul la exprimare si dreptul la informare) sa fie suprimate, nu neaparat dintr-o intentie, ci dintr-o abordare stangace, acest lucru trebuie atentionat”. Acesta a transmis si un mesaj fanilor de pa Facebook, sustinand ca a inteles clar ce i-a fost reprosat pe reteaua de socializare.” (HN)
  Cita ipocrizie: doar pe el cind e vorba de casa imsusita cu acte false. Cam la fel ca Felix cu ICA, dar la alta scara :P

 26. @victor L „20/02/2016 la 11:21”

  „Si daca am inteles, cu totii, gresit ce a spus Klaus von Grivco? se pare ca transmite mesaje prea cifrate si e nevoie de explicatii:”

  Nu toti au inteles gresit ci fiecare asa cum bine a remarcat @Luca (20/02/2016 la 7:33)

  „Se vede ca nu de Romania si nici de romani le pasa LOR, ci doar de afacerile si interesele personale si de clan. (LOR, adica oengistilor si macovistilor. Dar si iohannistilor.)

  Si la fel a fost si in cazul pontistilor la vremea lor, si in cazul basistilor, si in cazul etc., oricit ne-am uita inapoi in istoria jalnica a acestei natiuni esuate.”

  Q.E.D.

  • @ George V,
   chiar nu ai inteles sensul vorbelor?
   Se vede ca nu ai inteles: pentru tine toti par la fel de ticalosi, iar asta spune multe.

   • @victor L (21/02/2016 la 10:48)

    „chiar nu ai inteles sensul vorbelor?
    Se vede ca nu ai inteles: pentru tine toti par la fel de ticalosi, iar asta spune multe.”

    Vad ca MA intrebi si raspunzi si pentru mine.

    Indraznesc sa-ti raspund, daca-mi este permis intr-un dialog!

    Intr-adevar pentru mine toti politicienii par la fel de ticalosi; altii au diferite opinii (au preferinte pentru unii politicieni).

    Asa-i intr-o democratie, exista o diversitate de opinii si nu exista ca de exemplu :

    ………”am inteles, cu totii, gresit ce a spus „,

    adica generalizari – mai exact „toti” chiar daca este precedat de un ……si daca- (@victor L – 20/02/2016 la 11:21).

    In plus, imi displac etichitarile de gen : Klaus von Grivco, furer, ficus, chior, betiv, Popeye, marinar si multe altele.

    In continuare spui ca „asta spune multe” ………..adica ……..transmiti mesaje cifrate care au nevoie de explicatii,

    la fel cum ai scris @ victor L – 20/02/2016 la 11:21 „… se pare ca transmite mesaje prea cifrate si e nevoie de explicatii:)

    Sper ca acest mesaj sa fie publicat.

    Multumesc.

 27. În Vechiul Testament cică Dumnezeu a făcut ca ”poporul ales” condus de Moise să rătăcească 40 de ani prin pustie pentru ca două generații de evrei cu psihologie de sclavi la Faraon,să dispară fizic.De ce?Fiindcă nu se putea clădi nimic durabil în ”țara Făgăduinței” cu o populație cu psihologie de sclavi.
  Cam asta este situația și în România.Două generații trebuie să treacă până ne curățăm sufletele de microbul comunist care a sădit în noi ura și dezbinarea.Se pare că,din nenorocire,nu există o altă terapeutică de salvare…

  • „Două generații trebuie să treacă până ne curățăm sufletele de microbul comunist care a sădit în noi ura și dezbinarea” – credeti ca trecerea timpului, singura, va rezolva ceva?
   Mergand cu comparatia dvs pana la capat, mai trebuie ceva : un ghid, un Moise…Unde o fi?

   • Trecerea timpului îi va conduce ”la loc cu verdeață” pe cei virusați iremediabil, iar nepoții lor nu vor mai repeta greșelile bunicilor, vor face altele originale :)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Andrei Cornea
Eseist, istoric al artei, clasicist, publicist, filosof. Profesor la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, departamentul de relaţii internaţionale şi studii europene. Colaborator permanent al revistei 22.

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Vreau să dezleg două enigme

Scrisoare deschisă către concetățenii mei Dragi prieteni,            Ați observat,...

Povestea unui om leneș

«Întrebarea esențială e alta: Sunteți sau nu pe aceeași pagină cu conu’ Leonida? Dacă susțineți că statul ar trebui să răsplătească morții...

Ce știm sigur despre planurile lui Putin privind Ucraina, între atâtea incertitudini

Există un număr considerabil de încercări de a găsi un răspuns la întrebarea dacă armata rusă va ataca...

Opinie-răspuns la opinia vicepreședintelui PSD: putem aboli cota unică, dar cu asta ce-am rezolvat?

Percep opinia prezentată zilele trecute în ZF de dl. Sorin Grindeanu, vicepreședintele PSD, ca o binevenită deschidere la dialog privind oportunitatea renunțării...

Monitorizarea PNRR – examen de maturitate?

Autori: Dragoș Pîslaru și Tana Foarfă La vârsta de 15 ani începi să vezi lumea...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro