miercuri, octombrie 20, 2021

Precizări din partea DNA privind articolul „Marile realizări din timpul pandemiei: gogoașa Unifarm”

Am primit la redactie urmatorul comunicat din partea DNA:

Către publicația online Contributors.ro


          La data de 09.08.2021, pe site-ul dvs., a fost publicat, sub semnătura dlui Cristian Felea,  un amplu articol cu titlul „Marile realizări din timpul pandemiei: gogoașa Unifarm

Cu referire la articolul mai sus menționat, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

În ceea ce privește situația juridică a fostului director UNIFARM SA, Adrian Eugen Ionel, articolul publicat pe site-ul dvs. conține o serie de informații eronate, pe baza căror autorul  articolului ajunge, evident, la concluzii greșite.

Concret, autorul articolului face următoarea afirmație: Inculpații din dosar, implicit Adrian Eugen Ionel, au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii, așa că DNA a transmis către Tribunalul București propuneri de condamnare la 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a unor drepturi civile.

În continuare, autorul articolului conchide “Se cheamă că Adrian Eugen Ionel a scăpat cu bine de dosarul deschis de DNA și a rămas practic în libertate, să se bucure de „beneficiile” fostelor sale mandate de director la Unifarm”.

         În realitate, în dosarul la care autorul articolului face referire, inculpatul Adrian Eugen Ionel, la data faptelor, director general al Companiei Naționale Unifarm SA, a fost trimis în judecată cu măsura preventivă a controlului judiciar (care presupune anumite interdicții dispuse de procuror) sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– luare de mită, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. Această informație a fost dată publicității și se regăsește pe pagina de internet a instituției Direcția Națională Anticorupție – comunicat (pna.ro) ,  fiind preluată de o mare parte a mass media la momentul respectiv.

Este adevărat că, anterior, în aceeași cauză, au fost încheiate acorduri de recunoaștere a vinovăției, însă cu alte trei persoane, așa cum reiese din comunicatul anterior menționat în care se precizează calitatea celor trei persoane:

“Anterior, procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu alți trei inculpați (persoana intermediară și doi reprezentanți ai societății beneficiare a contractului), în sarcina acestora reținându-se săvârșirea unor infracțiuni de trafic și cumpărare de influență”.

Separat de acest dosar aflat în judecare, se afla în desfășurare o altă anchetă mediatizată prin comunicatul Direcția Națională Anticorupție – comunicat (pna.ro)

O simplă consultare a paginii de  internet www.pna.ro, care conține un motor de căutare ce permite identificarea informației în funcție de cuvinte cheie ce pot fi alese in cursul interogării, ar fi condus la aceste rezultate și, fără a pune la îndoială buna credința a autorului articolului, s-ar fi evitat propagarea unor informații eronate.

În virtutea corectei informări a cititorilor dumneavoastră, vă rugăm să transmiteți acest drept la replică, în termenul și în condițiile prevăzute de normele în vigoare.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link către articolul lui Cristian Felea, Marile realizări din timpul pandemiei: gogoașa Unifarm

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

 1. „DNA a transmis către Tribunalul București propuneri de condamnare la 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a unor drepturi civile.”

  Ma mir ca nu le e rusine. 3 ani cu suspendare? Fiindca e la prima abatere? Indiferent de sumele implicate? Mi-as dori o explicatie a spalarii dlui Ionel de catre DNA.

 2. @DNA
  Mulțumesc DNA pentru că îmi citește articolele și se menține la curent cu ce mai spune opinia publică ici și colo, prin mass media.
  Dar aș vrea să fac și eu o precizare:
  Tot eu am scris, în continuarea citatului care a reținut atenția DNA, următoarele:
  „Dacă va mai fi trimis în judecată (A.E. Ionel, n.m.) sau nu și pentru alte fapte și, în cele din urmă, va ajunge să guste și din privațiunile de libertate, rămâne de văzut.”
  Așadar:
  (i) Este un fapt că domnul A.E. Ionel este în prezent liber;
  (ii) Cititorii articolului meu au fost informați că același domn, fost director general Unifarm, mai este cercetat și în alte dosare penale.
  Până la urmă, vorba cea: „Fiat justitia pereat mundus!”
  Le doresc domnilor de la DNA mult succes!

 3. „…articolul publicat pe site-ul dvs. conține o serie de informații eronate, pe baza căror autorul articolului ajunge, evident, la concluzii greșite”

  Eu aș zice că domnul Cristian Felea nu a ajuns la concluzii greșite, ci doar a anticipat puțin desfășurarea evenimentelor, bazându-se pe experiența anterioară a unor cauza similare.

  …Și aș merge nițel mai departe, anticipând că nimic din prejudiciul creat (adică, din banii publici furați, carevasăzică, inclusiv ai mei) nu va fi recuperat vreodată.

 4. Revin cu o precizare la intrebarea precedenta: Dragnea a primit 3,5 ani pedeapsa fara suspendare la prima abatere desi era vorba de ca 45.000 EUR. Cum se face ca DNA cere trei ani cu suspendare la un prejudiciu de peste 750.000 EUR?

  Exista vreun jurist care poate explica logica condamnarilor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Când sursele de energie care ar trebui să stopeze schimbarea climei nu mai funcționează din cauza schimbării climei…

Toleranța va atinge un asemenea nivel încât oamenilor inteligenți li se va interzicesă mai gândească pentru a nu-i ofensa pe imbecili.Autor...

Suntem un stat laic?

Scriu textul de față îndemnat de trei împrejurări. În ordine cronologică inversă, a treia e apariția reportajului Recorder Clanul marelui alb. Sunt...

Odăjdiile clanului Soprano

În statutul BOR art. 149, cauzele se introduc pe rolul consistoriului doar cu aprobarea episcopului sau patriarhului.  Hotărîrile devin executorii doar după...

Criză economică sau nu? Furtuna Perfectă necesară unui ”crash”

Semne de criză economică sunt tot timpul. Într-un sens, crize economice, mai mult sau mai puțin extinse, la nivel de ramură, la...

România, octombrie 2021 : eşec statal şi paralizie politică

Eşecul statal şi paralizia politică sunt semnele sub care stă România zilelor acestea.   Statul român se înfăţişează cetăţenilor acestei ţări  astfel cum...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.