marți, noiembrie 5, 2024

TREI ÎNTREBĂRI. Nevoia de asanare a funcționării institutiilor publice

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Rspunsuri:

1.     Anunțul lui Annegret Kramp-Karrenbauer (10 februarie 2020) că va abandona președinția CDU și deci nu va conduce partidul la alegerile parlamentare din septembrie 2021; generează incertitudini în ceea ce privește persoana viitorului cancelar și politicile Germaniei în 2021-2025.

2.     Ipoteza lui Branko Milanovic că pandemia COVID-19 va stimula durabil globalizarea muncii – https://www.socialeurope.eu/the-first-global-event-in-the-history-of-humankind

3.     Temere: ratarea șansei de a folosi legislatura 2020-2024 pentru asanarea semnificativă a funcționării unor instituții esențiale ale statului în România. Speranță: România va putea deveni un partener ferm și credibil în politicile de adâncire a integrării și de extindere a competențelor comunitare în cadrul unei Uniuni Europene care va conștientiza necesitatea accelerării acestui proces integrator în contextul redresării post-pandemie.

Distribuie acest articol

2 COMENTARII

  1. Merkel e celebra prin felul in care isi alege colaboratorii. Criteriul de baza e incompetenta si obedienta totala. AKK, dar si Muchi von der Lynie sunt exemple de referinta.

  2. Administratia publica centrala si locala este supradimensionata, populata cu multi incompetenti angajati cu „pile”. Efectul este reducerea dramatica a capacitatii administrative la toate nivelurile. Trebuie redus drastic numarul acestui personal, reducerea trebuie facuta pe criterii de competenta si, in paralel informatizata administratia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Bogdan Murgescu
Bogdan Murgescu
Bogdan Murgescu a absolvit Facultatea de Istorie-Filozofie a Universității din București (1986) ca șef de promoție. Doctor în istorie (1995) și bursier al Fundației Alexander von Humboldt (1998-2000), este actualmente profesor la Universitatea din București și președinte al Societății de Științe Istorice din România. Numeroase publicații în țară și în străinătate, printre care volumele A fi istoric în anul 2000 (Bucureşti, ALL Educaţional, 2000) și România şi Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010) (Iaşi, Polirom, 2010).

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

 

 

Nexus – Scurta istorie a retelelor informationale

Scurtă istorie a rețelelor informaționale din epoca de piatră până la IA
Editura Polirom, 2024, colecția „Historia”, traducere de Ioana Aneci și Adrian Șerban
Ediție cartonată
Disponibil pe www.polirom.ro și în librării din 27 septembrie 2024

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

Carte recomandata

Ediția a II-a adăugită.

„Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârși acest conflict depinde menținerea actualei ordini internaționale sau abandonarea ei, cu consecințe imprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu și lung. E o bătălie între democrație și dictatură, între regimurile liberale și cele autoritare... Cumpara volumul de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro