sâmbătă, octombrie 1, 2022

TREI ÎNTREBĂRI. Nevoia de asanare a funcționării institutiilor publice

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Rspunsuri:

1.     Anunțul lui Annegret Kramp-Karrenbauer (10 februarie 2020) că va abandona președinția CDU și deci nu va conduce partidul la alegerile parlamentare din septembrie 2021; generează incertitudini în ceea ce privește persoana viitorului cancelar și politicile Germaniei în 2021-2025.

2.     Ipoteza lui Branko Milanovic că pandemia COVID-19 va stimula durabil globalizarea muncii – https://www.socialeurope.eu/the-first-global-event-in-the-history-of-humankind

3.     Temere: ratarea șansei de a folosi legislatura 2020-2024 pentru asanarea semnificativă a funcționării unor instituții esențiale ale statului în România. Speranță: România va putea deveni un partener ferm și credibil în politicile de adâncire a integrării și de extindere a competențelor comunitare în cadrul unei Uniuni Europene care va conștientiza necesitatea accelerării acestui proces integrator în contextul redresării post-pandemie.

Distribuie acest articol

2 COMENTARII

  1. Merkel e celebra prin felul in care isi alege colaboratorii. Criteriul de baza e incompetenta si obedienta totala. AKK, dar si Muchi von der Lynie sunt exemple de referinta.

  2. Administratia publica centrala si locala este supradimensionata, populata cu multi incompetenti angajati cu „pile”. Efectul este reducerea dramatica a capacitatii administrative la toate nivelurile. Trebuie redus drastic numarul acestui personal, reducerea trebuie facuta pe criterii de competenta si, in paralel informatizata administratia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Bogdan Murgescu
Bogdan Murgescu a absolvit Facultatea de Istorie-Filozofie a Universității din București (1986) ca șef de promoție. Doctor în istorie (1995) și bursier al Fundației Alexander von Humboldt (1998-2000), este actualmente profesor la Universitatea din București și președinte al Societății de Științe Istorice din România. Numeroase publicații în țară și în străinătate, printre care volumele A fi istoric în anul 2000 (Bucureşti, ALL Educaţional, 2000) și România şi Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010) (Iaşi, Polirom, 2010).

Carti noi

 

A apărut numărul special Engaging God’s Language sau Însușind limbajul lui Dumnezeu al revistei Diakrisis pe anul 2022, al 5-lea volum de la data fondării revistei academice (2022),  publicație care apare fie în format digital fie editat, la editura Eikon, București.  Citeste mai mult

 

Carti noi

La Editura Trei tocmai a ieșit din tipar, special pentru Bookfest, „Istoria Filosofiei” de A.C. Grayling. O lucrare apărută recent, scrisă de unul dintre cei mai buni specialiști în filosofie de azi. Această istorie se remarcă prin tratarea foarte clară a temelor și ideilor. Ediția românească arată foarte elegant, are peste 700 de pagini, și o puteți obține cu reducere la Bookfest.

 

Carte recomandată

 

Excelentă carte de luat în vacanță! Distractivă, delicioasă, brutală.  Tot ce a rămas ascuns, nespus și neexplicat în filmul lui Tarantino: detalii toride, crime nerezolvate, secrete din culisele industriei, anecdote sordide despre staruri care întruchipează pentru fani perfecțiunea sau momente sublime de pe platourile de filmare ale unor filme de mult uitate. Mai bună decat s-ar fi asteptat fanii regizorului sau criticii literari.

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro