marți, mai 21, 2024

TREI ÎNTREBĂRI. Nevoia de asanare a funcționării institutiilor publice

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Rspunsuri:

1.     Anunțul lui Annegret Kramp-Karrenbauer (10 februarie 2020) că va abandona președinția CDU și deci nu va conduce partidul la alegerile parlamentare din septembrie 2021; generează incertitudini în ceea ce privește persoana viitorului cancelar și politicile Germaniei în 2021-2025.

2.     Ipoteza lui Branko Milanovic că pandemia COVID-19 va stimula durabil globalizarea muncii – https://www.socialeurope.eu/the-first-global-event-in-the-history-of-humankind

3.     Temere: ratarea șansei de a folosi legislatura 2020-2024 pentru asanarea semnificativă a funcționării unor instituții esențiale ale statului în România. Speranță: România va putea deveni un partener ferm și credibil în politicile de adâncire a integrării și de extindere a competențelor comunitare în cadrul unei Uniuni Europene care va conștientiza necesitatea accelerării acestui proces integrator în contextul redresării post-pandemie.

Distribuie acest articol

2 COMENTARII

  1. Merkel e celebra prin felul in care isi alege colaboratorii. Criteriul de baza e incompetenta si obedienta totala. AKK, dar si Muchi von der Lynie sunt exemple de referinta.

  2. Administratia publica centrala si locala este supradimensionata, populata cu multi incompetenti angajati cu „pile”. Efectul este reducerea dramatica a capacitatii administrative la toate nivelurile. Trebuie redus drastic numarul acestui personal, reducerea trebuie facuta pe criterii de competenta si, in paralel informatizata administratia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Bogdan Murgescu
Bogdan Murgescu
Bogdan Murgescu a absolvit Facultatea de Istorie-Filozofie a Universității din București (1986) ca șef de promoție. Doctor în istorie (1995) și bursier al Fundației Alexander von Humboldt (1998-2000), este actualmente profesor la Universitatea din București și președinte al Societății de Științe Istorice din România. Numeroase publicații în țară și în străinătate, printre care volumele A fi istoric în anul 2000 (Bucureşti, ALL Educaţional, 2000) și România şi Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010) (Iaşi, Polirom, 2010).

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Cumpara cartea de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro